Енергетикам проблеми Рахів`ян до лампочки.

www.rakhiv.news
На www.rakhiv.news 26 Липня, 2017 17:24 Оновлення

Енергетикам проблеми Рахів`ян до лампочки.

Дві високовольтні лінії прокладені без згоди і дозвільних документів, з порушенням всіх нормативів є джерелом серйозної загрози життю і здоров`ю мешканців міста проживаючих в гірській житловій густонаселеній частині Рахова, становлять постійну загрозу життю і здоров`ю горян вулиць Гагаріна(нова назва П. Гаджі), Тичини, взагалі цілого мікрорайону.

Колись електрики-будівельники, розікравши кошти, тимчасово проклали лінії електропередач, всупереч генплану, без дозволу користувачів, по дворах, присадибних ділянках, могилах цвинтаря тощо. З того часу не одне покоління Рахівчан втратили спокій і право по людськи жити на прабатьківській землі, в своїх оселях.

Прокладення високовольтних ліній в гірській місцині над будинками, багато із яких деревяні, часто немає навіть під`їзду не тільки небезпечно, а й цинічно, але власники мереж байдужі до проблем людей, а закони, мораль і нормативи не для них.

25 липня, 2017 ввечері, внаслідок дощу і вітру чергова аварія на високовольтних лініях; впало 5 високовольтних стовпів на вулиці П. Гаджі, декілька похилилось і тільки чудом нікого не вбило, не згоріло жодної дерев`яної оселі небагатих горян, хоча здоров`я і нервів в багатьох забрало немало. Опори не раз горіли, а як потушити пожар до будинків, де немає навіть під`їзду енергетиків не цікавить. На проблеми зроблені ними простим людям та і на самих людей їм наплювати.

Хоча є просте рішення – перенести лінію, згідно норм, туди, де вона запланована згідно генплану.
Мешканці вулиці П. Гаджі, біля будинків і у дворах яких впали високовольтні лінії, тільки чудом нікого не вбило чи покалічило і зараз в шоці. Чунтул-Шпиток Марія після хвороби знову була за декілька кроків від удару. Відходять від стресу сім`ї Ткачука Василя, Славіти Павла та інших горян.

26 липня 2017 представники Рахівської міськради оформляють документи, а нечисленні електрики почали ремонти електроліній і через 1-2 дні обіцяють подати електроенергію в оселі. Зіпсовані продукти в холодильниках та згорівші дорогі побутові прилади, витоптані городи та втрачене здоров`я нікого не цікавлять. Електроенергію подадуть, почнеться новий день, мешканці вказаних вулиць будуть жити в страху на пороховій(енергетичній) бочці та ждати чергового «подарунку» від енергетиків.

“Сучасні” методи гасіння пожеж на вискововольтних лініях у Рахові:
http://www.mukachevo.net/ua/news/view/58540

Про платіжки на тисячі гривнів не вартує й роповідати….

www.rakhiv.news
На www.rakhiv.news 26 Липня, 2017 17:24 Оновлення