Пілотний проект по видачі свідоцтв про народження безпосередньо в пологовому будинку вже діє на Рахівщині

www.rakhiv.news
На www.rakhiv.news 31 Березня, 2016 19:08

Пілотний проект по видачі свідоцтв про народження безпосередньо в пологовому будинку вже діє на Рахівщині

Як відомо, Міністерство юстиції України активно впроваджує в життя цілу низку прогресивних реформ, спрямованих на спрощення бюрократичних процедур та суттєве покращення доступу громадян до адміністративних послуг.

Черговим кроком у цьому напрямку стало спрощення процедур реєстрації актів цивільного стану, зокрема, пілотний проект з реєстрації народження дитини. З метою практичного впровадження пілотного проекту, 15 березня 2015 року головою Рахівської районної державної адміністрації, головою Рахівської районної ради, головним лікарем районної лікарні та керівництвом Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області підписано Угоду про співпрацю у сфері надання адміністративної послуги у Рахівській районній лікарні з питань державної реєстрації народження дитини.
Відповідно до цієї Угоди батьки отримують свідоцтво про народження дитини ще до виписки з пологового будинку. Це стало можливим завдяки роботі у пологовому будинку співробітника відділу державної реєстрації актів цивільного стану у режимі фронт-офісу, який здійснює прийом документів та видає свідоцтва про народження. Процедура роботи офісу дуже проста: мати, чи батько дитини подають співробітнику відділу ДРАЦС, який чергує у пологовому відділенні, медичне свідоцтво про народження дитини, паспорти батьків і свідоцтво про шлюб, і вже за добу їм доставляють в пологовий будинок свідоцтво про народження дитини. Таким чином мами зможуть отримати свідоцтво про народження дитини не виходячи з пологового будинку.

25 березня 2016 року у пологовому відділенні Рахівської районної лікарні начальником районного управління юстиції Губком В.В., заступником начальника з питань державної реєстрації Делятинчуком А.І., начальником відділу державної реєстрації актів цивільного стану Гарною М.М. за участі завідувача пологовим відділенням Влада М.М., головної акушерки Тушер О.М. в урочистій обстановці вручено породіллям перші свідоцтва про народження безпосередньо в пологовому відділенні. Першими в районі, хто отримав документи на дітей вже в пологовому будинку стали: Цуперяк Дарина Іванівна і Мар’єнко Віта Миколаївна.

Присутні представники органів юстиції щиро привітали породіль з народженням нових громадян України, коротко розповіли про суть пілотного проекту спрямованого на спрощення бюрократичних процедур, швидкого і якісного доступу громадян до адміністративних послуг.

рахів_отримання_свідоцтва_про_народження.jpg

Заступник начальника
Рахівського районного
управління юстиції з
питань державної реєстрації

А.І.Делятинчук

www.rakhiv.news
На www.rakhiv.news 31 Березня, 2016 19:08