Рахівське районне управління юстиції інформує. Відкриття доступу до реєстрів Мін’юсту детективам та слідчим.

www.rakhiv.news
На www.rakhiv.news 28 Липня, 2015 11:46

Рахівське районне управління юстиції інформує. Відкриття доступу до реєстрів Мін’юсту детективам та слідчим.

Відкриття доступу до реєстрів Мін’юсту детективам та слідчим

27 липня 2015 року Міністр юстиції України Павло Петренко, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник за участі голови представництва Європейського Союзу в Україні Яна Томбінського підписали Меморандум про співпрацю та обмін інформацією, який забезпечить відкриття доступу до реєстрів Мін’юсту детективам та слідчим, які розслідують кримінальні справи.

Відповідно до Меморандуму протягом кількох наступних місяців заплановано проведення навчань з метою забезпечення доступу детективів і слідчих Національного антикорупційного бюро та Національної поліції до реєстрів Мін’юсту.
Міністр юстиції наголосив: Україна прийняла сучасне антикорупційне законодавство, яке відповідає європейським стандартам. Але для того, щоб простий українець відчув реальні результати боротьби з корупцією, мають з’явитися закінчені кримінальні провадження, за якими відповідальність за корупційні правопорушення понесуть конкретні чиновники.
Для того, щоб простий українець відчув реальні результати боротьби з корупцією, нові органи – НАБУ та поліція – повинні мати повний доступ до всієї формації і всіх баз даних. 
Слідчі отримають потужний інструмент для проведення розслідувань. Усі бази даних, вся інформація про родинні зв’язки, про майновий стан і про незаконне збагачення, яке здійснюється чиновником через своїх родичів або підставних осіб, буде у прямому доступі.
Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник зауважив, що доступ до відповідної інформації забезпечить максимально ефективну діяльність органів досудового слідства. Раніше на збір інформації, яка міститься в реєстрах, слідчі витрачали більше місяця. Зараз, завдяки прямому доступу до баз даних, цей термін скоротиться до 5 хвилин, що значно підвищить ефективність досудового слідства,а новостворені антикорупційні органи зможуть досягти результатів, які від них очікує суспільство..

Районне управління юстиції

www.rakhiv.net
Новини Рахів Новини м.Рахів та Рахівщини

www.rakhiv.news
На www.rakhiv.news 28 Липня, 2015 11:46