Рахівське районне управління юстиції інформує.

www.rakhiv.news
На www.rakhiv.news 3 Липня, 2015 19:40

Рахівське районне управління юстиції інформує.

ВІД СПРОЩЕННЯ ФОРМ — ДО СПРОЩЕННЯ ПРОЦЕДУР

Як відомо, в даний час Міністерством юстиції України активно впроваджуються радикальні реформи з метою спрощення бюрократичних процедур, покращення доступу громадян до адміністративних послуг.
Серед багатьох інших іновацій, задля покращення бізнес-клімату в Україні Міністерство юстиції розпочало процес спрощення форм, які подаються бізнесом та громадянами до реєстраційних служб.
Першою ластівкою змін стане Реєстраційна картка про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців – так звана «Форма 4».
«Форма 4 «– це величезний документ на 10 сторінок, який був дуже складним для заповнення. Щоразу, якщо вам потрібно було внести хоча б одну якусь зміну, наприклад, юридична особа змінила місце перебування,  все одно треба було подавати заново всю цю форму.
Враховуючи нагальну потребу, Мінюст спростив процедуру по формі 4. Так, якщо у вас змінився один пункт, для прикладу треба внести бенефіціарів, ви заповнюєте лише 1 сторінку, де вказуєте, які саме зміни хочете зробити. Вся інша інформація вже є в реєстрі і її не потрібно по кілька разів оновлювати й заповнювати.
Слід зазначити, що спрощення внесення змін за Формою 4 – це лише перший крок. У подальшому буде презентовано всі форми, які будуть скорочені до такого простого зразка. Основною метою спрощення є забезпечення доступності форм для кінцевого споживача.
Таким чином прибираються архаїзми, зменшується кількість сторінок, об’єднуються деякі графи форм, щоб особи, які звертаються до органів державної реєстрації, могли максимально комфортно і ефективно надати реєстраторам відповідну інформацію.
Крім того, нововведення дасть можливість розвантажити реєстраторів за рахунок обробки меншої кількості паперів та збільшення кількості документів, які надходять до реєстраційних служб поштою. Адже така можливість також передбачена. Разом з тим, раніше люди майже не користувалися можливістю надіслати заповнену форму зі змінами поштою через те, що кожна сторінка такої форми мала бути завірена у нотаріуса. А це чималі кошти. Нині, коли для змін треба надіслати лише одну сторінку, ця сума буде значно меншою, тож реальнішою є можливість пересилання документів через пошту.
Скорочення кількості сторінок і уніфікація форм, які заповнюються, допоможе не лише споживачам послуг, а й державним реєстраторам. Скоротиться час, який держреєстратор витрачає на обробку форм і на їх сканування. Це, знову ж,  позитивно відобразиться на споживачах, адже реєстратор зможе за день приймати більше клієнтів.
До речі, спрощення форм, які подаються до реєстраційних служб, є проміжним етапом реформування системи. У подальшому буде запроваджено систему електронного подання відповідних документів.

Начальник Рахівського районного управління юстиції
Владислав Губко

www.rakhiv.net
Новини Рахів Новини м.Рахів та Рахівщини

www.rakhiv.news
На www.rakhiv.news 3 Липня, 2015 19:40