Новини м.Рахів та Рахівщини. Інформує ДПІ у Рахівському районі

www.rakhiv.news
На www.rakhiv.news 11 Червня, 2015 22:26

Новини м.Рахів та Рахівщини. Інформує ДПІ у Рахівському районі

ДПІ у Рахівському районі нагадує , що набирають чинність норми Податкового кодексу України та Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку третьої групи з 1 липня 2015 року та платниками єдиного податку другої групи з 1 січня 2016 року.
Також звертаємо вашу увагу, що
З 1 липня 2015 року вступає в силу нова редакція Закону України від 19 грудня 1995 року N 481/95-ВР “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”, якими передбачено віднесення пива до алкогольних напоїв, а згідно з частиною дванадцятою статті 15 Закону N 481 роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.
Так, нагадуємо, що місце торгівлі – місце реалізації товарів, у тому числі на розлив, в одному торговому приміщенні (будівлі) за місцем його фактичного розташування, для тютюнових виробів та пива – без обмеження площі, для алкогольних напоїв, крім пива, – торговельною площею не менше 20 кв. метрів, обладнане реєстраторами розрахункових операцій (незалежно від їх кількості) або де є книги обліку розрахункових операцій (незалежно від їх кількості), в яких фіксується виручка від продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів незалежно від того, чи оформляється через них продаж інших товарів;
Суб’єкти господарювання, які мають намір з 01.07.2015 р. отримати ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, виключно для торгівлі пивом, мають торгову площу менш ніж 20 метрів квадратних, зобов’язані здійснювати діяльність у місцях торгівлі, які відповідають вимогам абзацу 14. ст. 1 Закону України від 19.12.1995 № 48195 ВР року, а саме в торгових приміщеннях (будівлях).
Отже, при продажу пива платники єдиного податку 2 групи (незважаючи на те, що ПКУ їх зобов’язано використовувати РРО тільки з 01.01. 2016 року) і платники єдиного податку 3 групи зобов’язані з 1 липня 2015 використовувати РРО або КОРО та видавати відповідні розрахункові документи, які підтверджують виконання розрахункових операцій.

За матеріалами ДПІ у Рахівському районі

www.rakhiv.net
Новини Рахів Новини м.Рахів та Рахівщини

www.rakhiv.news
На www.rakhiv.news 11 Червня, 2015 22:26