16 травня 2015 відбулася урочиста Меса та концерт у Римо-католицькій церкві м.Рахів

www.rakhiv.news
На www.rakhiv.news 14 Травня, 2015 23:52

16 травня 2015 відбулася урочиста Меса та концерт у Римо-католицькій церкві м.Рахів

Новини м.Рахів
Ювілейне храмове свято з нагоди 190-ї річниці храму в м. Рахів.
16 травня відзначили святкування 190-го храмового свята Рахівської римо-католицької церкви св. Йоана Непомукського.
Благовісні дзвони з самого ранку сповіщали своїх вірників про Великий Ювілейний День Народження, а в святково вражаючому вбранні храму виразно майорили ювілейні дати 1825-2015рр.
Урочисту Святу Месу целебрував всечесний Мігаль Реслер архідекан мароморошський, парох м. Сигет (Румунія), разом з ним концелебрували: о-декан Ласло Микуляк – парох храму, о. Шандор Манкович, о. Іштван Береш, о. Андрій Кващук, а також греко-католицький священик о. Василь Носа.
На початку меси настоятель храму о. Ласло привітав всіх присутніх гостей, все чесне духовенство, представників угорської дипломатії в Україні та делегації міст-побратимих з Будапешта, Деска та Свідніка, а також всіх паломників які прибули, як з нашого Верхньо-Тисянського Деканату так із обласного центру, щоб розділити спільно радість ювілейного святкування. Літургію Служби Божої прикрашав спів церковного хору «Laudate Dominum».
Виголосив Слово Боже та Святу проповідь всечесний  архідекан мароморошський о. Мігаль, який постать св. Йоана Непомукського, представив для християн цього часу, у світлі вірності Святим Таїнствам. Постать Святого пробуджує літепність сердець і закликає прийняти в цілісності отриману дорогу віри від Христа, яка прикладом нашого життя, має свідчити іншим наш християнський обов’язок, щодо проголошення Євангелії в світі.
Перед початком Євхаристичної жертви на знак подяки Господу, вірні принесли дари до вівтаря – реліквію з мощами св. Йоана, хліб та вино, які стали Тілом і Кров’ю Христа. Подяку за всі отримані благодаті вірні склали в вшануванні Євхаристійного Ісуса в урочистій процесії довкола храму.
На кінці святкування свою вдячність за запрошення та пережиту Літургію висловили мер міста Ярослав Думин, який щорічно присутній на Святій Месі та пріматор з Свідніка. Святкові вітання та подяку о. Ласло висловив о. Мігалю Реслеру за целебрацію Літургії та проголошення Слова Божого. Ключовим та не завершальним моментом стало привітання о. Ласло вірників, які мають поважний вік і є найстаршими в нашій парафії, а також привітав найстаршу сімейну пару.
Всіх присутніх гостей та паломників наприкінці Святої Меси, запросили до святкового столу, який організували вірні парафії.
Та свято відзначення Ювілейної дати продовжувалось. Увінчав цей святковий день концерт класичної музики, який підготувала кантор Елла Сойка. Учасниками концерту були юні християни нашого храму, хор Ціпцерая, хор «Laudate Dominum», ансабль скрипалів музичної школи, квартет викладачів музичної школи міста, куратор парафіяльної громади та голова міста, які представили свої музичні номери.
Всіх присутніх запросили до подвір’я храму на освячення пам’ятника Всечесному отцю Яношу Лінценболд, зусиллями якого був побудований наш храм, та який був священиком у Рахові протягом 42-х років (1815-1857). До промови був запрошений Йосип Фекете, який виготовив пам’ятний знак, все чесному отцю Яношу Лінценболду, на прохання пароха, оскільки не вдалось знайти могилу поховання пароха. Після освячення пам’ятника, представниками дипломатії відбулось покладання вінків.
Подяка Господу, за грандіозне Ювілейне святкування!

Агнеса Зан

Інформація оновлюється. Матеріали буде додано.

IMG_1517-1200_l

IMG_1557-1200-l

IMG_1558-1200-l

IMG_1565-1200-l

IMG_1587-1200-l

IMG_1604-1200-l

IMG_1607-1200-l

IMG_1634-1200-l

IMG_1636-1200-l

IMG_1658-1200-l

концерт_римо_католический_рахов

новини_концерт_рахів

рахів_новини_фото_концерту

римо_католицький_костьол

rakhiv_lincenbold

raho_lincenbold

rakhiv_svidnik_lincenbold

rakhiv_catolic_lincenbold

рахів_лінценболд

Відео концерту (інформація додається).

www.rakhiv.news
На www.rakhiv.news 14 Травня, 2015 23:52